Laadpunten elektrische wagens

Het laadplein is operationeell aan de Veldkant in Kontich. Vanaf nu zijn er 33 laadplaatsen beschikbaar. Alle plaatsen zijn voorbehouden voor alle volledige elektrische of plug-in hybride wagens. Uiteraard geldt hier het principe dat de wagens verplaatst worden als ze opgeladen zijn.

De Cronos Groep kiest er voor om elektrisch rijden te ondersteunen. Het past in onze filosofie om mee te zijn met de meest hedendaagse technologie.

Om eerlijk met alle collega’s te kunnen delen werd de app “Cronergy” in het leven geroepen. Zo kan je jouw laadpunt reserveren.

CO2-uitstoot

In de afgelopen periode is ons wagenpark procentueel gezien, veel properder geworden. Waar in 2007 de meeste wagens nog aan een uitstoot zaten van 146- >195 gram, zaten in 2016 de meeste wagens in de CO2-emissie categorie 61-105 gram.

Opvallend hierbij is dat sinds 2015 geen enkele wagen een CO2-emissie had die hoger ligt dan 170 gram, terwijl dat vier jaar eerder nog meer dan 5 procent was.

Cronos sensibiliseert werknemers bij de keuze van een nieuwe bedrijfswagen en stimuleert een elektrische wagen of een wagen met een lage CO2 uitstoot. Diverse laadpunten zijn aanwezig op de verschillende campussen. We zien dan ook dat sinds begin 2016 al wat wagens ingeschreven werden met een CO2-emissie lager dan 60 gram.

We promoten de fiets voor het woon-werkverkeer en stellen pendelfietsen ter beschikking voor korte verplaatsingen

Rijgedrag

Van het aantal dodelijke arbeidsongevallen gebeurt maar liefst 50% in het verkeer.

Tijdens de Week van de Mobiliteit en op de Car Free Day sensibiliseren we de werknemers aan de hand van diverse activiteiten. In 2016 kon men aan de hand van promillebrillen als een dronkeman een parcours afleggen. In 2017 kon je dankzij VR de gevolgen ervaren van afleiding door de gsm in het verkeer.

Bereikbaarheid campussen

Nu Cronos steeds groter en groter wordt komen er ook steeds meer locaties en campussen bij. Deze geografische versnippering hoeft echter niet te betekenen dat we daarom als collega’s verder van elkaar verwijderd zijn.

Regelmatig worden er afterwork, sport- en networking events georganiseerd op verschillende locaties. Wil jij voor jouw werkplek ook je schouders onder een nieuw initiatief zetten, neem contact op met cronoscare@cronos.be en we helpen je graag verder!

Ben je nog niet vertrouwd met een nieuwe locatie, campus of kantoor of toch al jaren vertrouwd met je vaste stek maar kom je steeds met de auto?

Ontdek hier onder alle mogelijkheden van de verschillende campussen, van fietsparkeerplaatsen tot hoeveel meter je bureaustoel van het station verwijderd is.
Nog meer informatie kan je vinden op de Cronos site

De campussen zijn op verschillende manieren bereikbaar. Steeds met de wagen, maar vaak ook met het openbaar vervoer of de fiets.

Om te weten wat de ideale bereikbaarheid is voor jou campus neem je best op met jouw campusverantwoordelijke of stuur je een mailtje naar cronoscare@cronos.be

Kontich

√   Fietsenstalling x 25
√   Station 3100m
√   Bushalte  1131m
√   Autolaadpunt x 6
√   Parkeerplaatsen x 335

Gent

√ Fietsenstalling x ???
√ Station ???
√ Bushalte ???
√ Autolaadpunt x ???
√ Parkeerplaatsen x ???

Leuven

√ Fietsenstalling x ???
√ Station 4600m
√ Bushalte 103m
X Autolaadpunt x ???
√ Parkeerplaatsen x ???

Hasselt

√ Fietsenstalling x 100
√ Station3500m
√ Bushalte 47m
√ Autolaadpunt x 2
√ Parkeerplaatsen x >100

Luik (Angleur)

√ Fietsenstalling x ???
√ Station 3200m
√ Bushalte 77m
√ Autolaadpunt x ???
√ Parkeerplaatsen x ???

Brugge

√ Fietsenstalling x 4
√ Station 3300m
√ Bushalte 601m
√ Autolaadpunt x 0
√ Parkeerplaatsen x 3

Herentals

√ Fietsenstalling x 0
√ Station 4000m
√ Bushalte 801m
√ Autolaadpunt x 0
√ Parkeerplaatsen x >100

Brussel

√ Fietsenstalling x ???
√ Station 900m
√ Bushalte 20m
√ Autolaadpunt x ???
√ Parkeerplaatsen x ???

Breda (NL)

√ Fietsenstalling x 0
√ Station 3900m
√ Bushalte 950m
√ Autolaadpunt x 2
√ Parkeerplaatsen x >10

Eindhoven (NL)

√ Fietsenstalling x 100
√ Station 4300m
√ Bushalte 5m
√ Autolaadpunt x >50
√ Parkeerplaatsen x 100

Utrecht (NL)

√ Fietsenstalling x 1
√ Station 4200m
√ Bushalte 1900m
√ Autolaadpunt x 6
√ Parkeerplaatsen x 10

Capellen (LUX)

√ Fietsenstalling x ???
√ Station 11300m
√ Bushalte 180m
√ Autolaadpunt x ???
√ Parkeerplaatsen x ???

Persoonsgebonden aanpak

Om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de vragen ivm mobiliteit hanteert Cronos een persoonsgebonden aanpak. We merken namelijk dat niet iedereen meer kiest voor een bedrijfswagen. Sommigen geven voorkeur aan fiets of eventueel trein- of busabonnement.

Informeer hiervoor bij je verantwoordelijke en de collega’s van het wagenpark op wagens@cronos.be

Car Free Day

De week van de mobiliteit (de derde week van september), staat garant voor een waaier aan wervelende acties om jullie meer te laten bewegen want daar is Cronos toch wel een krak in! Als kers op de taart krijgt iedereen die met een ander, al dan niet creatief, vervoersmiddel dan de auto naar het werk komt op de Car Free Day een goodiebag aangeboden.

Naast mobiliteit en verkeersveiligheid willen we ook inzetten op een gezonde levensstijl en sensibilisatie. Daarom organiseren we ook enkele beweeg-activiteiten, sportieve uitspattingen en proef-momenten. Ook onze partners die actief zijn in mobiliteit komen hun aanbod delen en bieden de mogelijkheid om enkele nieuwigheden uit te testen. Kom even langs en laat je verwonderen!

Mobility Center

Het Mobility Center is voor iedereen toegankelijk door middel van de Cronos badge. Hier kan je op de voorziene plaats je moto, fiets of bromfiets stallen op een veilige en droge plek.

Bij elke wissel van wagen gebeurt de expertise hier. Zo kan de wagen blijven staan tot een volgende bestuurder hem komt ophalen

Je leasewagen is glasbreuk verzekerd, dat wil zeggen dat Carglass je wagen gratis komt herstellen in ons Mobility Center. Maak een afspraak op het nummer 0800 136 36 en laat je wagen ’s ochtends achter in het mobility center.

Is je wagen toe aan een grondige wasbeurt? Neem zeker een kijkje bij onze services.

Fietsen en pendelfietsen

Fietsen

Cronos faciliteert medewerkers die met de fiets naar het werk komen. Het Mobility Center beschikt over speciale fietsparkeerplaatsen zodat je favoriete tweewieler nu ook droog en veilig kan staan.

Wil je je graag opfrissen na je fietstocht of je helm ergens veilig opbergen?

Permanente douches en lockers kan je terugvinden in het Mobility Center en in het gebouw 39A.

Pendelfietsen

Op het hoofdkantoor beschikken we over diverse pendelfietsen voorzien van fietszakken. Je kan je hier makkelijk mee verplaatsen tussen de diverse gebouwen of kortbij verplaatsingen maken met de fietsen.

Deze staan gratis ter beschikking in het Mobility Center en op Veldkant 39 en tevens op de campus aan Prins Boudewijnlaan 41. Weldra zijn er ook pendelfietsen beschikbaar in Leuven.

Heb je een concrete vraag of voorstel voor jouw campus, contacteer het wagenpark via wagens@cronos.be