We verzamelden alvast nog enkele tips voor je van the master himself, titelverdediger Michael Somers, zodat je optimaal voorbereid bent om aan de start te verschijnen.

Probeer niks nieuws op de dag van de wedstrijd
Veel mensen zoeken de dagen voor de wedstrijd nog naar “de beste” opwarming, of voedingsplan voor de wedstrijddag, om toch nog dat extraatje te hebben. Probeer dit niet te doen, blijf bij je eetgewoontes die je ook op training deed, zodat je lichaam niet aan nieuwe dingen moet gewoon worden. Het beste voedingsplan, of opwarming is diegene die jij kent, en waar je je goed bij voelt (niet die op het internet).

Neem de energie van het publiek in je op
De Antwerp 10 Miles zijn een uniek event, waar je bijna over de gehele afstand rijen supporters hebt. Zelfs waar geen supporters mogen staan, zoals het stuk op de Ring van Antwerpen, claxonneren de auto’s uit de andere richting je vooruit. Voor de “full experience”, zou ik geen muziek in mijn oren steken, maar opgepept geraken van de energie langs de kant!

Laat je niet verrassen door de tunnels
Er liggen drie tunnels tussen jou en de finishlijn, die dus serieuze hoogteverschillen geven. Hetgeen ik persoonlijk nog lastiger vind, is het gebrek aan frisse lucht in de tunnels, vooral dan in de Konijnenpijp. Probeer dus rustig te blijven en je niet te forceren, de tijd die je verliest in de tunnels, kan je op de vlakke stukken goedmaken als je ontspannen bleef in de tunnels.

Bepaal vooraf op welk tempo je ongeveer wil lopen
Voor welke tijd je ook gaat (zelfs als je gewoon wil uitlopen), doe je er goed aan om je te richten op één van de richttijden die worden aangegeven met vlag of ballon. Zo ben je zeker dat je niet te snel vertrekt (en de man met de hamer tegenkomt), of veel te traag loopt in het begin (en aankomt met energie op overschot). Kiezen voor een egaal tempo dat goed voelt, is de beste manier om het beste uit jezelf te halen!