Maan lampjes

To the moon and back – lampjes in de vorm van de maan €10 per stuk

Berrefonds vzw is opgericht door de ouders van Berre*. Christine en Wouter hadden maandenlang uitgekeken naar de komst van hun eerste kindje. Na een zwangerschap vol hindernissen verwelkomden ze de kleine Berre* op 13 februari 2007.

Maar wat de mooie start had moeten worden van een liefdevol gezin, werd een intense strijd van tien weken op intensieve neonatologie. Tien stresserende weken vol hoop en wanhoop die uiteindelijk eindigden in een oorverdovende stilte. Christine en Wouter moesten de kleine Berre* laten gaan.

En plots kregen woorden als mama, papa, gezin en ouderschap een heel andere betekenis. Christine en Wouter beseften hoe belangrijk tastbare herinneringen worden wanneer het ondenkbare je overkomt. Ze hadden dingen nodig om het korte leven van hun lieve zoontje te bevestigen. Dingen om vast te houden, te betasten, te knuffelen, te koesteren.

Als vroedvrouw zag Christine na het verlies van Berre* plots haarscherp een enorme leemte op de werkvloer. Het ondersteunen en begeleiden van ouders bij het verlies van hun kindje kon en moest beter. Ze ging met enkele collega’s rond de tafel zitten en tekende de eerste versie van de herinneringsdoos uit.

Na enkele maanden brainstormen, naaien en breien werd het hele project langzaam concreter. In februari 2009, bij de geboorte van hun tweede zoontje, werd ook het Berrefonds opgericht. Voor Wouter en Christine dit keer geen babyuitzet als geboortecadeau maar giften om iets tastbaars te schenken aan ouders die met lege handen naar huis gaan.

Op die manier heeft de kleine Berre* in zijn korte leven heldendaden verricht. Dankzij het naar hem genoemde fonds krijgen ouders die ook een kindje verliezen meer omkadering, meer warmte, meer troost en steun.

Menu