Coaching

Coaching wordt meer en meer een standaard gegeven binnen organisaties.  Zowel op persoonlijk vlak als in groepsverband is er soms nood aan begeleiding naar betere prestaties, competenties en ontwikkeling.  Vanuit de Cronos Groep bieden wij jullie graag verschillende types coaching aan.
Ga zeker eens door ons aanbod en bekijk waar onze coaches jou of je bedrijf ondersteuning kunnen bieden.

Teams

Coaching - Teams

Samen een team bouwen

Samen sterk, het motto achter elk goed team. Maar een team bouwen is niet zo evident als het lijkt. Kan jouw team een duwtje in de rug gebruiken? Doe je graag beroep op inzichten van buitenaf. Wil je samen bouwen aan een nog sterker team of inzetten op ieders talenten?

Maak kennis met onze coaches en laat je inspireren.

Cathy Mostmans
Cathy.mostmans@cronos.be

Start-ups

Coaching - Start-ups

Ready for take off?

Spannend, een eigen bedrijf starten.

Je hebt er misschien jaren van gedroomd en bent nu klaar om de sprong te wagen, of je bent al gesprongen?

Kan je nog wat richting gebruiken, wil je je ideeën aftoetsen of zoek je concrete tips en tricks? Je staat er niet alleen voor! Onze gespecialiseerde coach helpt je graag verder.

Ann Mertens
Ann.Mertens@cronos.be

Bedrijven

Coaching - Bedrijven

Continu in beweging

Bedrijven staan niet stil, bewegen en veranderen continu. Dat brengt emoties (positieve en negatieve), conflicten, maar ook kansen met zich mee. Ontdek je graag hoe je deze kansen ten volle benut? Nood aan hulp bij een veranderingsproces of conflict? Zit je vast of wil je innoveren maar weet je niet waar te beginnen? Contacteer onze bedrijfscoaches.

Cathy Mostmans
Cathy.mostmans@cronos.be

Ann Mertens
Ann.Mertens@cronos.be

Vraaggestuurd

Coaching - Vraaggestuurd

Op maat

Coaching is persoonlijk. Daarom is er niet voor elke vraag een out-of-the box oplossing of traject mogelijk. Een traject kan kort of lang zijn. Stel jouw vraag persoonlijk en in vertrou- wen aan onze coaches en ga samen op pad.

Cathy Mostmans
Cathy.mostmans@cronos.be

Ann Mertens
Ann.Mertens@cronos.be

Elke Weemaes
Elke.Weemaes@cronos.be

Conflict

Coaching - Conflict

Er mag gebotst worden

Waar mensen samenwerken zijn er ook conflicten. Een onopgelost conflict kan leiden tot spanningen, ernstige confrontaties of zelfs ziekte.
Dit willen we natuurlijk vermijden. Geraak je er niet zelf uit of weet je niet hoe je de volgende stap kan zetten? We helpen je graag verder op pad dankzij conflictcoaching.

Jirka Goval
jirka.goval@cronos.be

Ann Mertens
Ann.Mertens@cronos.be

Management

Coaching - Management

Geen koud kunstje

Het managen van een team en/of een bedrijf is geen koud kunstje. Er komt veel bij kijken, ook dingen waar je je niet op voorbereid had. Regelmatig innoveren en monitoren wat er rondom je heen gebeurt. Kan je daarom wat hulp gebruiken, wil je graag eens sparren of heb je een concrete vraag? Contacteer onze bedrijfscoaches.

Ann Mertens
Ann.Mertens@cronos.be

Elke Weemaes
Elke.Weemaes@Cronos.be

Loopbaancoaching

Coaching - Loopbaancoaching

Je staat er niet alleen voor

Maak met zelfkennis en zelfvertrouwen de loopbaankeuzes die bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien. In je leven kom je vaak kruispunten tegen. Soms roepen die vragen op. Kost je werk je veel energie? Vraag je je af wat je talenten, je passies zijn? Welke job bij jou past? Hoe je een optimale work-life balance vindt? Hoe past je huidige bedrijf bij jou of zijn er meer opties?

Maak de loopbaankeuzes die bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien. En voel de positieve effecten ook buiten je carrière.

Elke Weemaes
Elke.Weemaes@Cronos.be

Ann Mertens
Ann.Mertens@Cronos.be

Hoogbegaafdheid

Coaching - Hoogbegaafdheid

Meer dan slim alleen.

Hoogbegaafdheid is wellicht een van de meest verkeerd begrepen termen in onze samenleving. Het begrip wordt snel geassocieerd met ‘heel slim’ zijn, uitzonderlijke resultaten op school en diploma’s die leiden naar tot de verbeelding sprekende jobs.

De werkelijkheid is anders. Hoogbegaafdheid is het verzamelwoord voor een aantal persoonskenmerken die maken dat iemand anders denkt en handelt dan de mensen rondom hem en daarom meer problemen met zich kan meebrengen dan je op het eerste gezicht zou vermoeden.

Loop je zelf vast of heb je graag raad bij het begeleiden van een hoogbegaafde collega, werknemer of kind?

Cathy Mostmans
Cathy.mostmans@cronos.be

Autisme

Coaching - Autisme

Autisme als conditie

Autisme, een brein dat anders werkt en de wereld anders ziet en informatie anders verwerkt. Anders, niet minder goed, niet raar, gewoon anders.

In België zijn naar schatting ruim 80.000 mensen met een autismespectrumstoornis. Veel van hen studeren of werken en hebben dezelfde passies en dromen als andere mensen.

Liesbeth Toorman is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met autisme alsook in het geven van psycho-educatie over autisme.

Schrijfster van het boek:
Autisme – Essentiële inzichten

Liesbeth Toorman
Email: liesbeth.toorman@ileadme.be
GSM: 0472 83 94 31

EAP 45+ Programma

Gezondheid_MentaleGezondheid_EAP45+Programma

Employee Assistance Program

Het is belangrijk om zowel persoonlijk als professioneel goed zorg te dragen en te blijven dragen voor je mentale veerkracht. Cronos biedt de 45+ medewerker en de partner en de kinderen ten laste gratis een Employee Assistance Program (EAP) aan.

Dat betekent dat we de mogelijkheid bieden om snel en discreet advies of ondersteuning te krijgen bij allerhande professionele of persoonlijke vragen en moeilijke situatie’s.

Psychologische ondersteuning Persoonlijke vragen: relatieproblemen, moeilijkheden met of van kinderen, gebrek aan zelfvertrouwen,verwerken van een schokkende gebeurtenis, rouw, angst, depressie, verslaving, …

Professionele vragen: stress, work-life balance,omgaan met veranderingen, conflicten met collega’s of leidinggevende, burn-out, …

Juridische ondersteuning Vragen over echtscheiding, voogdij, hoederecht,alimentatie, erfenis, … Vragen over contracten (huur, aankoop, verzekering, …)

Technical Coaching

Image from iOS

Informatie Training

“Technical Coaching” is een opleidingstraject van The Campus waarin je leert hoe je op een effectieve manier jouw technische kennis overdraagt naar anderen, zodat je jouw (nieuwe) collega’s vol zelfvertrouwen kan begeleiden in een IT-technische context. Het opleidingstraject is een mix van klassikale training en één-op-één contact met de coach.

Tijdens dit traject leren deelnemers hoe ze hun IT-technische kennis op een efficiënte manier kunnen overbrengen naar anderen. Ze leren hoe mensen informatie verwerken en op welke manier ze met vragen van anderen kunnen omgaan. Na dit traject weten de deelnemers hoe zij efficiënt aan kennisdeling kunnen doen, hoe ze anderen kunnen coachen om zelfstandig naar een oplossing toe te werken, en hoe ze anderen kunnen ondersteunen tijdens hun leertraject.

Stress & Burn-out preventie

Gezondheid - Stress & Burn-out preventie - Banner

Hartcoherentie

Samen met de coach wordt er bekeken welke gebeurtenissen er je in het dagelijkse leven stress bezorgen, dit kan zowel werkgerela- teerd zijn als privé of beide. Samen zoeken jullie uit hoe je er in de toekomst mee kan omgaan. Timemanagement, mailhygiene, hartcoherentie, haalbare doelen opstellen, veerkracht vergroten, … zijn enkele voor- beelden waaraan gewerkt kan worden. Hoe veerkrachtiger je bent des te beter ben je bestand tegen stress! Dit proces is omkeerbaar als we ons psychisch en lichamelijk kunnen herstellen. Dit kan oa door de beoefening van hart- coherentie. Onze coach helpt je graag verder.

Sonja Scheurwegs
sonja.scheurwegs@cronos.be

Jirka Goval

 • Werkt sinds 4 jaar voor de Cronos groep
 • Personal en conflict coach
 • Mensen helpen in een groeiproces is haar passie.
 • Begeleiden van teams naar een efficiëntere manier van samenwerken, zowel binnen de groep als als consultant voor externe klanten.
 • Coaching/lockdown en erna: telefonisch of via Teams
 • Coaching/na lockdown: elke woensdag en donderdag kunnen mensen gesprekken inboeken op kantoor.
 • Jirka: “In mijn vrije tijd reis ik graag, verslind ik fantasy en sci fi boeken op de sofa met mijn drie katten, brouw ik honingwijn en speel ik boardgames en rollenspelen met vrienden.”

Cathy Mostmans

 • Cathy is al 15 jaar een Cronosiet in hart en nieren
 • Specialiseerde zich als Leiderschapscoach en TeamCoach via www.cumlaude.vlaanderen
 • Haar expertise in hoogbegaafdheid zet ze binnen Cronos in voor al wie er nood aan heeft
 • Ben je op zoek naar inspirerende vragen of praktische tips om deze Corona-periode om te tunen tot een zegen?
 • Dan kan je via Teams bij Cathy terecht voor sessies van 45 min. Vanzelfsprekend lopen geplande individuele coachingstrajecten door, maar de overige tijd maakt ze zich graag beschikbaar voor een babbel.

Elke Weemaes

 • Werkt sinds 2000 voor de Cronosgroep, waarvan 12 jaar als Professional Coach.
 • Haar expertise is het Enneagram, een model dat ze inzet ten gunste van persoonlijke- en bewustzijnsontwikkeling.
 • In deze tijden biedt ze graag een luisterend oor. Een klankbord van 45’ voor iedereen die daar even beroep op wil doen.
 • Voor de mensen die reeds een traject hebben lopen, gaan de afspraken gewoon door (online).
 • Elke: “En voor al wie dit leest, wens ik van harte een tijd van verstilling toe. Tijd om connectie te maken met wat er écht toe doet, voor jou.

Sonja Scheurwegs

 • Werkt sinds meer dan 24 jaar voor de Cronos groep
 • In 1996 van start gegaan als IT consultant, daarna overgeschakeld naar een administratieve functie en sinds 2016 actief als coach
 • HartcoherentieCoach, Stress & Burnout Coach
 • Haar expertise is mensen die in overlevingsmodus zitten terug tot rust te brengen
 • In deze tijden biedt ze graag een luisterend oor. Een klankbord voor iedereen die er nood aan heeft.