Na het thuiswerken, springen we weer met z’n allen op de fiets, de trein, de bus of nemen we de wagen. Maar doen we dat opnieuw zoals voorheen? Corona deed ons stilstaan hoe we onze eigen mobiliteit in de toekomst willen organiseren. Tijdens de Week van de Mobiliteit testen we alternatieve vervoerswijzen uit en laten we de auto aan de kant.

Tijdens de Week van de Mobiliteit (16-22 september), de hoogmis van de duurzame mobiliteit, zetten we zoveel mogelijk medewerkers #goedopweg. Dat doen we een hele week lang met offline acties in Kontich, Gent, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Kortrijk en Hasselt. Staat jouw actie er niet tussen? Neem contact op met cronoscare@cronos.be

 

Op de Cronos Care E-Day ontmoeten we elkaar opnieuw digitaal rond well being, duurzaamheid, mobiliteit en andere Cronos Care thema’s. Ooit al gehoord van locker-‘n-laders? We blikken met Axel Verstrael, van The Havn – Streetwaves, vooruit op de mobiliteit van de toekomst. Daarna lichten we toe wat nieuw is aan het wagenpark. We verwelkomen ook Didier Ongena, CEO van Microsoft België en Luxemburg, als keynote speaker en onze eigenste Dirk Deroost sluit af.

Ben jij dit jaar op de goede weg? Doe mee aan de gloednieuwe Cronos Care Challenge en wie weet kan je je beste ‘care’ idee wel verwezenlijken!

Na het thuiswerken, springen we weer met z’n allen op de fiets, de trein, de bus of nemen we de wagen. Maar doen we dat opnieuw zoals voorheen? Corona deed ons stilstaan hoe we onze eigen mobiliteit in de toekomst willen organiseren. Tijdens de week van de mobiliteit testen we alternatieve vervoerswijzen uit en laten we de auto aan de kant.

Tijdens de Week van de Mobiliteit (16-22 september), de hoogmis van de duurzame mobiliteit, zetten we zoveel mogelijk medewerkers #goedopweg. Dat doen we een hele week lang met offline acties in Kontich, Gent, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Kortrijk en Hasselt. Staat jouw actie er niet tussen? Neem contact op met cronoscare@cronos.be

 

Op de Cronos Care E-Day ontmoeten we elkaar opnieuw digitaal rond well being, duurzaamheid, mobiliteit en andere Cronos Care thema’s. Ooit al gehoord van locker-‘n-laders? We blikken met Axel Verstrael, van The Havn – Streetwaves, vooruit op de mobiliteit van de toekomst. Daarna lichten we toe wat nieuw is aan het wagenpark. We verwelkomen ook Didier Ongena, CEO van Microsoft België en Luxemburg, als keynote speaker en onze eigenste Dirk Deroost sluit af.

Ben jij dit jaar op de goede weg? Doe mee aan de gloednieuwe Cronos Care Challenge en wie weet kan je je beste ‘care’ idee wel verwezenlijken!

Fietsherstellingen

Kontich en Gent Dok Noord

Op de Car Free Day kan je op Cronos je fiets laten nakijken. Je bent dan immers toch met de fiets gekomen en deze inspanning wordt beloond! Alle inschrijvers ontvangen een gratis ontbijt en een goodiebag.

Zaken zoals remmen, bandenspanning en lichten worden door onze specialisten nagekeken en indien nodig gratis hersteld.

Engageer jij je om tijdens de Week van de Mobiliteit de auto in te ruilen voor de fiets? Schrijf jou en je tweewieler dan hier in!

Geen fietsherstellingen op jouw Cronos campus? Bekijk de Bike Servicepas!

Bike Servicepas

Wie zich engageert om tijdens De Week van de Mobiliteit de auto in te ruilen voor een alternatief vervoermiddel en niet terecht kan voor fietsherstelling in één van de Cronos Campussen kan zich inschrijven voor de servicepas.

De servicepas heeft een tegoed van €25, u aangeboden door Cronos. De Bike servicepas is een betaalmiddel dat u kan inwisselen bij elke winkel uit het fietsnetwerk van Bike (https://www.b2bike.be/netwerk/). Laat hem best even dit document zien, dan weet de winkelier dat het OK is dat u dit tegoed gebruikt voor uw persoonlijke fiets. De kaart is in de meeste gevallen namelijk enkel bedoeld voor leasefietsen.

Of u uw fiets binnenbrengt voor een klein veiligheidsnazicht of voor een groot onderhoud, de eerste €25 zijn hiermee alvast op kosten van Cronos.

Als u enkel een klein veiligheids-nazicht wil en de kosten dus wil beperken tot de €25 alleen, dan meldt u dat best bij het binnenbrengen van uw fiets. Zo weet uw fietsenwinkel dat ze niet voorbij deze waarde mogen gaan met het vervangen van de eventueel versleten of defecte delen die ze zouden constateren.

Mobilotheek

Antwerpen

Wil je graag ervaren hoe het zou zijn om met de elektrische fiets, bus, bakfiets, … naar het werk te komen? Test het gratis uit via de Mobilotheek!

SlimNaarAntwerpen_PHPm_semi

Met de Mobilotheek stelt Slim naar Antwerpen gratis een aantal stadsfietsen, elektrische fietsen, speed pedelecs, plooifietsen, elektrische steps, bakfietsen en fietskarren ter beschikking om uit te proberen. Dankzij de Lijn kunnen ook de bus en tram gratis getest worden, net als de populaire stadsfiets Velo, DeWaterbus en Blue-bike.

Combinaties van verschillende vervoersmiddelen zijn ook mogelijk. Zo kan je een maand lang een andere manier testen om naar het werk te komen.

Kies een vervoermiddel dat je wil uitproberen en schrijf je in via dit formulier, uiterlijk op zondag 19 september.

Op 7 oktober neem je het gekozen vervoermiddel zelf in ontvangst in de kantoren in Antwerpen. Na een maand testplezier komt Slim naar Antwerpen het weer oppikken.

Mobilotheek

Kontich

Van 7 oktober tot 8 november komt de Mobilotheek op bezoek bij Cronos in Kontich

Heb je je altijd al afgevraagd hoe het zou zijn om met de (snelle) elektrische fiets, met de bus, met de bakfiets, … naar het werk te komen maar nog nooit de stap gezet? Test het gratis uit met de Mobilotheek!

SlimNaarAntwerpen_PHPm_semi

Een breed gamma aan vervoersmiddelen

Met de mobilotheek stelt Slim naar Antwerpen gratis een aantal stadsfietsenelektrische fietsen, speed pedelecsplooifietsenelektrische steps, bakfietsen en fietskarren ter beschikking om uit te proberen. Dankzij de Lijn kunnen ook de bus en tram gratis getest worden, net als de populaire stadsfiets VeloDeWaterbus en Blue-bike.

Combinaties van verschillende vervoersmiddelen zijn ook mogelijk. De beide vervoersmiddelen moeten dan aansluitend of samen op het traject gebruikt worden: bijvoorbeeld met de plooifiets op de Waterbus of de laatste kilometer(s) afleggen met de Velo.

Zo kan je een maand lang eens een andere manier testen om naar het werk te komen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Kies een vervoermiddel dat je wil uitproberen en schrijf je in via dit formulier, uiterlijk op zondag 19 september. (verlengd tot dinsdag 21 september!)
Op 7 oktober neem je het gekozen vervoermiddel zelf in ontvangst aan de kantoren in Kontich. Na een maand testplezier komt Slim naar Antwerpen het weer oppikken.

Alle informatie over het project en de testvervoermiddelen kan je hier vinden. Bekijk zeker ook de gebruiksvoorwaarden.

Pilootproject HAVN 2.0

Kontich

HAVN is ontwikkeld voor en door e-bike rijders.

Je parkeert binnenkort op Cronos jouw e-bike moeiteloos, je laadt er je batterij veilig op en je kan al je spullen kwijt in een handige locker.

HAVN is de plek waar de e-bike rijders weer in wandelaars veranderen en zonder zorgen de stad induiken. Ze kunnen dit doen omdat de inox locker werkt als de kofferbak zoals die van een auto. Alle overbodige spullen kunnen veilig worden achtergelaten. De e-bike rolt intuïtief op z’n plaats. Niet gehinderd door heffen of andere moeilijke manoeuvres. Door de onderlinge afstand van 70 cm raakt de ene e-bike de andere niet. Tussen het zadel en stuur opent de HAVN. Net als thuis is er ook in de HAVN een stopcontact om de e-bike op te laden.

Cycle Wash

Kontich en Mechelen

Voorwas en spoelen: Cycle Wash Station

Voor het verwijderen van grof vuil en het aanbrengen van een ontvettende schuimlaag. Het pistool werkt op basis van perslucht waarmee het water versneld wordt. Deze was methode zorgt voor een daling van het waterverbruik met 90%. Het afspoelen van een fiets vraagt slechts circa 1 glas water. Daarnaast is deze spoel methode veel vriendelijker voor de mechanische onderdelen van uw fiets dan bv. een tuinslang of een hogedrukreiniger.

Hoofdwas: Cycle Was Eco Mini

Met roterende borstels en een set roterende lagedruk waterstralen wordt de fiets verder gereinigd. De wielen van de fiets worden door een set rollen verdraaid bij het doorvoeren, om de wielen geheet rondom te kunnen reinigen. Dankzij de gesloten waterkringloop met filter, gaat dit apparaat zeer zuinig om met water. Het gebruikte reinigingsproduct is biologisch afbreekbaar.

Cronos Care Challenge

Vanaf dit jaar introduceren we een gloednieuw concept: de Cronos Care Challenge!

Wil je met jouw deelbedrijf budget winnen voor een idee rond mobiliteit, well-being, duurzaamheid of een ander Care thema? We dagen je uit om jouw idee in te sturen voor 12 oktober!

Wat is de Cronos Care Challenge?

Wat hebben alle Cronos-bedrijven gemeen? De drang om te innoveren, om open minded te zijn, om oplossingen te zoeken, om ideeën uit te voeren. Wat als … we nu eens alle sterktes van Cronosieten bundelen?! Hebben jij en je collega’s een leuk of vernieuwend idee rond well-being, duurzaamheid, mobiliteit of andere Cronos Care thema’s? Fantastisch! Laat het ons weten en dan maakt jouw bedrijf misschien kans op een Cronos Care budget.

Een expertenpanel beloont de beste ideeën met een budget om het idee ook daadwerkelijk uit te werken.

Geen inspiratie?

Snuister eens in de thema’s op de Cronos Care website om je op weg te helpen. Of ga in gesprek met je collega’s. Wat hebben jullie al altijd willen realiseren rond mobiliteit of duurzaamheid? Of misschien is er wel een specifieke (infrastructuur)nood in jouw bedrijf om het welzijn te verhogen?

Care e-Day programma:

22/09

Heb je toch nog vragen? Kon je het antwoord niet meteen vinden?

Contacteer ons via cronoscare@cronos.be

In samenwerking met: