Coronavirus

Covid-19 is ondertussen een blijvend feit onze maatschappij.  Heb je vragen rond de meest recente overheidsmaatregelen dan kan je die terugvinden op de website van de Belgische overheid www.info-coronavirus.be.

Voor meldingen indien je mogelijks getroffen bent door het Covid-19 virus, of voor meer specifieke vragen kan je ten allen tijde contact opnemen met je HR verantwoordelijke of Cronos Preventie.

Beluister ook zeker het interview met Dirk De Wachter: https://radio1.be/laten-we-onze-angst-gebruiken

Alsook volgende podcast met Elke Van Hoof: https://www.radioviainternet.be/podcasts/de-inzichten/2022/elke-van-hoof

Zelftesten

Covid neus- en speekseltesten zijn steeds verkrijgbaar. Neem contact op met Cronos Care voor meer info.

Registratie App - (Flex)werkplekken

Voor wie toch nog naar kantoor moet komen werken, vragen we rekening te houden met volgende zaken:

  • Enkel plaatsnemen op de aangeduide werkplekken en deze en het materiaal achteraf ontsmetten
  • Hou rekening met social distancing van 1.5 m
  • Draag een mondmasker wanneer je rondloopt
  • Was je handen regelmatig
  • Reserveer je aanwezigheid op voorhand via de reservatie app of meld je aanwezigheid aan via je verantwoordelijke
  • Registreer je bij aankomst in het logboek of met Cronos applicatie (QR code)

Schoonmaakprogramma's

Bij de schoonmaakprogramma’s wordt extra aandacht besteed aan het reinigen van oppervlakken, klinken, knoppen, telefoons, printers, etc.

Voor specifieke situaties voorzien we een aantal extra maatregelen om de werkplek te ontsmetten wanneer een medewerker de werkplek wegens ziekte verlaat.

We doen hiervoor beroep op gespecialiseerde firma’s waarbij preventieve en curatieve reinigings- & desinfectieprogramma’s worden uitgerold.

Voor specifieke vragen of aanvragen stuur een mail naar facility@cronos.be

Cronos Gids voor veiligheid op de werkplek

Aan de hand van de officiële checklist van de FOD en de checklist van onze partner Attentia heeft de Cronos Groep NV een gids uitgewerkt.

De gids kan een leidraad zijn voor de veiligheid op de werkplek voor de verschillende Cronos bedrijven en wordt regelmatig geüpdatet. We stellen deze dan ook met plezier ter beschikking.

Klik hier om de Cronos Gids te openen.

Autoreiniging

Virusstammen van Covid-19 kunnen op bepaalde omgevingsoppervlakken lang overleven. Zelf kunnen we de verspeiding van het virus helpen tegengaan.

Ben je ziek geweest of doe je aan autodelen? Reinig je wagen grondig met water en zeep. Schoonmaakmiddelen op alcoholbasis kun je gebruiken voor het stuur, de schakelpook, het dashboard, de richtingaanwijzers en de handgrepen. Voor de stoelbekleding adviseren we gewoon water en zeep te gebruiken. Producten op alcoholbasis kunnen de coating van leren zetels aantasten.

We hanteren strikte voorzorgsmaatregelen voor de vervangwagens of bij wissels van chauffeurs. Voor de professionele reiniging en desinfectie van de wagens werken we samen met gespecialiseerde firma’s.

We adviseren een handschoen te dragen tijdens het tanken en zo veel mogelijk contactloos of via een mobiele applicatie te betalen.

Voor vragen ivm autoreiniging en voorzorgsmaatregelen, vervangwagens, autodelen, wissel van chauffeurs of afspraken kan je terecht bij: dl-wagens@cronos.be