Laadpunten Elektrische Wagens

Het laadplein is operationeel aan de Veldkant in Kontich. Momenteel zijn er 33 laadpunten beschikbaar. Dit wordt uitgebreid naar 200. De aanvang van de werken voor nieuwe laadpunten is voorzien vanaf 27 juli 2022 op locaties 33a, 33b, 35a, 35b, 35c, 35d en extra bijhorende sites in Kontich. Alle plaatsen zijn voorbehouden voor volledige elektrische of plug-in hybride wagens. Uiteraard geldt hier het principe dat de wagens verplaatst worden zodra ze opgeladen zijn.

De Cronos Groep kiest er voor om elektrisch rijden te ondersteunen. Het past in onze filosofie om mee te zijn met de meest hedendaagse technologie.

CO2-uitstoot

In de afgelopen periode is ons wagenpark procentueel gezien, veel properder geworden. Waar in 2007 de meeste wagens nog aan een uitstoot zaten van 146- >195 gram, zaten in 2016 de meeste wagens in de CO2-emissie categorie 61-105 gram.

Opvallend hierbij is dat sinds 2015 geen enkele wagen een CO2-emissie had die hoger ligt dan 170 gram, terwijl dat vier jaar eerder nog meer dan 5 procent was.

Cronos sensibiliseert werknemers bij de keuze van een nieuwe bedrijfswagen en stimuleert een elektrische wagen of een wagen met een lage CO2 uitstoot. Diverse laadpunten zijn aanwezig op de verschillende campussen. We zien dan ook dat sinds begin 2016 al wat wagens ingeschreven werden met een CO2-emissie lager dan 60 gram.

We promoten de fiets voor het woon-werkverkeer en stellen pendelfietsen ter beschikking voor korte verplaatsingen

Car Free Day

De week van de mobiliteit (de derde week van september), staat garant voor een waaier aan wervelende acties om jullie meer te laten bewegen want daar is Cronos toch wel een krak in! Als kers op de taart krijgt iedereen die met een ander, al dan niet creatief, vervoersmiddel dan de auto naar het werk komt op de Car Free Day een goodiebag aangeboden.

Naast mobiliteit en verkeersveiligheid willen we ook inzetten op een gezonde levensstijl en sensibilisatie. Daarom organiseren we ook enkele beweeg-activiteiten, sportieve uitspattingen en proef-momenten. Ook onze partners die actief zijn in mobiliteit komen hun aanbod delen en bieden de mogelijkheid om enkele nieuwigheden uit te testen. Kom even langs en laat je verwonderen!

Mobility Center

Het Mobility Center is voor iedereen toegankelijk door middel van de Cronos badge. Hier kan je op de voorziene plaats je moto, fiets of bromfiets stallen op een veilige en droge plek.

Bij elke wissel van wagen gebeurt de expertise hier. Zo kan de wagen blijven staan tot een volgende bestuurder hem komt ophalen

Je leasewagen is glasbreuk verzekerd, dat wil zeggen dat Carglass je wagen gratis komt herstellen in ons Mobility Center. Maak een afspraak op het nummer 0800 136 36 en laat je wagen ’s ochtends achter in het mobility center.

Is je wagen toe aan een grondige wasbeurt? Neem zeker een kijkje bij onze services.

Fietsen en Pendelfietsen

Fietsen

Cronos faciliteert medewerkers die met de fiets naar het werk komen. Het Mobility Center beschikt over speciale fietsparkeerplaatsen zodat je favoriete tweewieler nu ook droog en veilig kan staan.

Wil je je graag opfrissen na je fietstocht of je helm ergens veilig opbergen?

Permanente douches en lockers kan je terugvinden in het Mobility Center en in het gebouw 39A.

Pendelfietsen

Op het hoofdkantoor beschikken we over diverse pendelfietsen voorzien van fietszakken. Je kan je hier makkelijk mee verplaatsen tussen de diverse gebouwen of kortbij verplaatsingen maken met de fietsen.

Deze staan gratis ter beschikking in het Mobility Center en op Veldkant 39 en tevens op de campus aan Prins Boudewijnlaan 41. Weldra zijn er ook pendelfietsen beschikbaar in Leuven.

Heb je een concrete vraag of voorstel voor jouw campus, contacteer het wagenpark via wagens@cronos.be

Persoonsgebonden Aanpak

Om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de vragen ivm mobiliteit hanteert Cronos een persoonsgebonden aanpak. We merken namelijk dat niet iedereen meer kiest voor een bedrijfswagen. Sommigen geven voorkeur aan fiets of eventueel trein- of busabonnement.

Voor meer info kan je terecht bij je verantwoordelijke, de collega’s HR en Cronos Fleet.