Ergonomie

Op verschillende locaties voorzien we hogere statafels waar staand een meeting kan gehouden worden.
Wanneer er nieuwe bureaumeubelen besteld worden, raden we aan tafels te kiezen die in hoogte verstelbaar zijn. Verschillende leveranciers bieden ook ergonomische bureaustoelen uit die je vaak gratis kan testen voor een korte periode.

Wandelmeetings, een luchtje scheppen na de lunch, of af en toe eens naar de printer op een andere verdieping wandelen.

Het zijn allemaal opties om te zorgen dat je toch vaker eens kan rechtstaan tijdens het werken en je zo klachten kan vermijden.

Thuiswerken is zeker niet nieuw in onze sector. Een goede werkplek inrichten in onze home-office is daarom ook belangrijk.
Wil je weten hoe je je home-office het beste inricht klik dan hier, of tips voor leuke ergo oefeningen klik dan hier.

Brandveiligheid

Om voorbereid te zijn bij eventuele gebeurtenissen, werken we continu aan een aanbod van preventieopleidingen. Voor de geïnteresseerden organiseren we brandveiligheid en evacuatie.

Wens je deel te nemen aan een opleiding in verband met brandveiligheid, neem contact op met preventie@cronos.be

Vaccinaties

Jaarlijks krijgt gemiddeld 1 op de 10 mensen de griep. En dan spreken we niet over een verkoudheid of grieperigheid.

Griepvaccinatie in de periode van midden oktober tot december biedt de beste bescherming.

Ook dit jaar organiseren we gratis griepvaccinaties voor medewerkers. Inschrijven kan via onderstaande link.

EHBO

Een ongeval schuilt in een klein hoekje. Daarom is het zinvol om mensen met kennis van zake op de werkvloer te hebben.

In elke kantoorruimte zijn EHBO koffers voorzien, deze kan je herkennen aan de groene sticker met wit kruis erop.

Regelmatig organiseren we nieuwe EHBO opleidingen. Wil je hier graag aan deelnemen? Stuur een mailtje aan preventie@cronos.be

Het EHBO lokaal bevindt zich op het gelijkvloers in gebouw 35, en wordt ook wel het nurse-lokaal genoemd.

Klik hier om de lijst van de EHBO hulpverleners te bekijken.

Ik was vereerd een uitnodiging te krijgen om deel te nemen aan deze cursus. Ik kende zelf al vrij veel van de materie en verwachtte dus zeker te kunnen zijn of ik alles wel goed doe. De opleiding zelf vond ik relaxed, kort & duidelijk. Voor mij kon de opleiding korter en sneller dankzij mijn voorkennis. Wat me het meest is bijgebleven is wat een verschil reanimeren maakt

AED Toestel

Levensreddend handelen is niet iets wat iedereen als parate kennis heeft. Een AED toestel maakt reanimatie wél voor iedereen toegankelijk.

Dit toestel neemt de reanimatie over en begeleid je verder tot de hulpdiensten aankomen. Let op! Het blijft steeds belangrijk eerst de hulpdiensten te verwittigen op het gekende nummer 112.

Vanaf vandaag hebben we 5 AED toestellen in onze kantoren regio Kontich;

  • Veldkant 33 A  Kontich – centrale hal
  • Veldkant 8 Kontich  –  Mobility center
  • Veldkant 4  Kontich – Main D’or
  • Prins Boudewijnlaan 24 A  Kontich – Flexso 2de verdiep
  • Prins Boudewijnlaan 41 Edegem  – Uptime 2de verdiep

Hoe werkt een AED

Eens het toestel in gebruik gesteld wordt dan begint hij met de begeleiding.  U hoeft alleen uit te voeren wat het toestel zegt. Het is zo dat de ERC richtlijnen om te reanimeren op dit ogenblik ’30 compressie en 2x mond aan mond’ zijn en dit gedurende  2 minuten. Na die 2 minuten gaat het AED toestel opnieuw een analyse uitvoeren, een schok toekennen of  niet en daarna vragen om de  reanimatie te hervatten.  Een korte handleiding kan u ook vinden in de kast van het toestel of in bijlage.

Binnenkort zullen we weer een nieuwe opleiding EHBO organiseren waarin u ook de werking van een AED toestel zal kunnen uittesten. Bij interesse of ander vragen mag u altijd preventie@cronos.be contacteren.

Preventiedienst

Elke werkgever heeft de wettelijke verplichting actief mee te werken aan het welzijn van de werknemers op het werk. Om dit te waarborgen hebben we een interne dienst voor bescherming en preventie op het werk.

Voor taken die de interne dienst niet zelf kan vervullen, kunnen we aanvullend een beroep doen op een erkende externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. We werken hiervoor samen met Attentia.

De interne dienst moet bovenal advies geven, maar heeft ook andere taken en opdrachten.

Zoek je meer informatie of praktische documenten, klik hier.

Heb je vragen of opmerkingen omtrent welzijn en preventie op het werk kan je de interne preventiedienst contacteren via preventie@cronos.be

Allemaal Beestjes

De zomer brengt veel insecten met zich mee… We willen jullie graag tips geven van hoe jullie je best kunnen beschermen tegen een aantal van die kriebelbeestjes.

Eikenprocessierups:

Deze plaag steekt elke zomer op, via de wind en bij aanraking kunnen allergische reacties ontstaan. Dit betekent dat er zelfs geen rechtstreeks contact moet zijn geweest: de brandharen kunnen met de wind verspreid en ook ingeademd worden.

Meer info over de processierups en wat te doen in geval van een allergische reactie ea: https://www.antigifcentrum.be/natuur/dieren/eikenprocessierupsen

Teken:

Dat teken niet zo een lieve beestjes zijn weten we al langer. Niet enkel voor onze trouwe viervoeters of onze vogels maar ook voor onszelf. Beter voorkomen dan genezen! Controleer jezelf na een dagje werken in de tuin of na een uitstapje in het groen op de mogelijke aanwezigheid van die ongenodigde gast. Je kan je er veel ellende mee besparen!

Meer info over hoe je een tekenbeet kan herkennen, verwijderen ea op: www.tekenbeten.be

Hittegolf

Hoge temperaturen die blijven hangen zorgen wel eens voor een hittegolf.

Hierbij enkele adviezen om bij warme zomerdagen jouw veiligheid en gezondheid te bewaren.

Drinken – vochtbalans op peil houden!

Het allerbelangrijkste is dat je regelmatig drinkt. Dit kan je best door kleine hoeveelheden (+/- 150 ml) te drinken, bij voorkeur ongesuikerde en niet-koolzuurhoudende dranken, bv. water, koude thee of zelfgemaakte fruitwaters. Alcoholhoudende dranken kan je best vermijden, deze zorgen voor uitdroging.