CORONAVIRUS

preventie

In december is een nieuw coronavirus opgedoken in China, waarover heel wat te doen is in de media. We merken dat er ongerustheid heerst en krijgen heel wat vragen. Met de recente uitbraak in Italië en enkele buurlanden is er echter nog steeds geen reden tot ongerustheid. We zetten graag nog eens alle informatie (op basis van de kennis die er vandaag is) voor u op een rijtje. De meest uptodate informatie vind je op de website van de Belgische overheid www.info-coronavirus.be

Voor meldingen indien je mogelijks getroffen bent door het Corona virus, of voor meer specifieke vragen kan je ten allen tijde contact opnemen met je verantwoordelijke HR of Cronos Preventie.

Voor de thuiswerkers raden we zeker aan hier een kijkje te gaan nemen hoe je het beste je home-office inricht. Leuke ergo-oefeningen vind je hier.

Meer info over de overheidsmaatregelen mbt tot tijdelijke werkloosheid en tegemoetkomingen kan je hier terugvinden.

Maar ook onze externe dienst voor preventie, Attentia, houdt ons nauwgezet op de hoogte, hieronder vind je hun praktische richtlijnen:

Hoe kan ik het virus oplopen?
Het virus kan zich wellicht van persoon tot persoon verspreiden via kleine druppeltjes die vrijkomen wanneer men hoest of niest, net zoals bij de griep of andere luchtweginfecties. In het geval van SARS en MERS konden mensen de ziekte ook oplopen door nauw contact met besmette personen.

Hoe kan ik me beschermen?
Er bestaat momenteel nog geen vaccin voor 2019-nCoV. Er zijn echter wel manieren om de verspreiding van de ziektekiemen te voorkomen:

  • Was regelmatig minstens 20 seconden de handen met water en zeep. Indien er geen water of zeep is, kunt u ook een hydroalcoholische gel gebruiken (ter beschikking .
  • Vermijd het aanraken van ogen, neus en mond met ongewassen handen.
  • Vermijd contact met zieke mensen.
  • Blijf thuis als u ziek bent.
  • Bedek uw mond en neus volledig wanneer u hoest of niest. Gooi zakdoeken meteen in de vuilbak.
  • Reinig en desinfecteer voorwerpen die u vaak gebruikt (pennen, telefoons, handgrepen en andere oppervlakken)
  • Voor extra informatie kan je deze link volgen.
  • Klik op onderstaande knoppen voor een webinar en presentatie over het Coronavirus (aangeboden door Attentia).

Beluister ook zeker het interview met Dirk De Wachter: https://radio1.be/laten-we-onze-angst-gebruiken

Heb je vragen, opmerkingen, ideeën of zie je verbeterpunten,
kan je hiervoor steeds terecht bij cronoscare@cronos.be.

Menu