WORLD MENTAL
HEALTH DAY

JOUW EMOTIONEEL WELZIJN
IS ONS HOOGSTE GOED

Terwijl de wereld ‘Our Minds, Our Rights’ scandeert, het thema van de W.M.H.D. dit jaar,
blijft de Cronos Groep het emotional wellbeing aanbod uitbreiden.
Op 10 oktober staan je daarom heel wat boeiende online en on-site workshops te wachten.
Zo gaan we samen voor een comfortabele work-lifebalance zodat je je altijd en overal goed in je vel voelt.
Deelnemen is volledig gratis.

LINE-UP

WORLD MENTAL HEALTH DAY

(Online) 09.00-10.00: Cedric Dumont – Keynote: ‘Word de beste versie van jezelf’
Psycholoog en keynote speaker Cedric Dumont inspireert je om zonder angst stressvrij een growth mindset te ontwikkelen en je stoutste dromen waar te maken. Speciaal voor teams reikt hij als doorwinterde Tedx speaker power skills aan die je focus op scherp zetten en je mentaliteit op winnersmodus schakelen. Schrijf je in en neem deel!

(Online) 10.00-11.00: Nathalie Dumoulin – Pulso: Infosessie EAP 45+
Stap voor stap leer je hoe je als 45+ medewerker en je inwonende gezinsleden via het Employee Assistance Programme snel en discreet juridische en psychologische ondersteuning kan krijgen.

(Online) 11.30-12.00: Jan Lazeure – Mindlab
De online mental support tool werd uitgebreid met extra modules en kreeg een nieuw jasje. In een heldere demo leert Jan je hoe Mindlab vlot te gebruiken waar en wanneer het je past. Schrijf je zeker in als je laagdrempelige ondersteuning wil volgens je eigen ritme.

(On-site) 12.00-14.30: Kobe Vanroy – Sterkmakers in autisme: Autismebelevingsparcours
In mei volgde je misschien het webinar ‘Autisme op de werkvloer’. Deze workshop gaat een stap verder en zet je letterlijk in de schoenen van personen met autisme. Door concrete oefeningen ondervind je hoe iemand met autisme de wereld ervaart. Zo heb je een beter begrip en anticipeer je beter.

(Online) 14.45-15.00: Ynske Reynaert – Autisme op de werkvloer
Als ervaringsdeskundige weet collega Ynske Reynaert als geen ander hoe je best omgaat met autisme op de werkvloer. Bovendien volgde ze specifieke opleidingen waarover meer in de infosessie. Wil je weten hoe ze je kan ondersteunen? Schrijf je in en maak kennis met haar.

(Online) 15.00-15.15: Katelijne Vangassen – Neurodiversiteit testing en coaching
Katelijne is auticoach en begeleidt personen met autisme en hun entourage naar meer rust. In een korte sessie kom je te weten hoe zij je kan helpen van testing tot actieve begeleidingstrajecten in neurodiversiteit. Schrijf je nu in.

ONS AANBOD
HET HELE JAAR DOOR

BUDDIES

Het buddysysteem is misschien wel het meest gekend van bij het duiken. Duikers maken steevast gebruik van een buddy wanneer ze onder water zijn. Zo verzekeren ze zichzelf van een extra paar ogen en dus een groter gevoel van veiligheid, en hebben ze hulp en extra zuurstof dichtbij.

Naar kantoor gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een buddy op de werkvloer kan zorgen voor een gevoel van veiligheid, iets waar we allemaal nood aan hebben.

Een luisterend oor van een collega, een extra duwtje in de rug of wat verduidelijking kan een beetje extra zuurstof geven.

VERTROUWENSPERSOON

Vertrouwenspersonen zijn een luisterend oor voor elke medewerker en bieden bijstand in de zoektocht naar een oplossing conform de procedures vermeld in het arbeidsreglement.

De vertrouwenspersoon zal vanuit zijn integriteit luisteren naar je verhaal, je informeren over mogelijke stappen en indien gewenst bemiddelen in de zaak om zo tot een verzoening te komen of de zaak verder aan te kaarten bij een leidinggevende om de ernst van de kwestie duidelijk te maken en de deur te openen voor een gesprek samen met jou en de vertrouwenspersoon.

COACHES

Een luisterend oor is van onschatbare waarde.

De expertises van onze coaches zijn heel uiteenlopend en kunnen gaan van management- en bedrijfscoaching, persoonlijke coaching tot coaching op verschillende neurodivergentiegebieden.

MINDLAB

Mindlab is een online platform, gericht op mentaal welzijn. Klinkt goed, toch?

Via e-learning modules kunnen medewerkers altijd en overal toegang krijgen tot alle thema’s rond mentaal welzijn. Denk hierbij o.a. aan stress, burn-out, slaapproblemen, angst, depressie, omgaan met Covid-19 en emotiehantering.

Deze online modules bevatten tools en technieken die gebruikt worden in de psychotherapie. Elke gebruiker maakt een persoonlijk profiel aan en wordt zo aan de hand van video’s, interactieve oefeningen en online vragenlijsten begeleid om extra grip te krijgen op eigen bewustwording.

EAP

Het is belangrijk om zowel persoonlijk als professioneel goed zorg te dragen en te blijven dragen voor je mentale veerkracht. Dat betekent dat we de mogelijkheid bieden om snel en discreet advies of ondersteuning te krijgen bij allerhande professionele of persoonlijke vragen en moeilijke situaties.

  • Cronos biedt de medewerker die via contact met HR, vertrouwenspersoon, coach, managing partner gratis een
    EAP aan, uitgevoerd door PULSO EUROPE.
  • Cronos biedt de 45+ medewerker en de partner en de kinderen ten laste gratis een EAP aan.